Gratis reparaties in en om je huis met het Uniklus abonnement
Gratis reparaties in en om je huis met het voordelige Uniklus abonnement

Een trapleuning moet houvast bieden

Trappen zijn een van de gevaarlijkste plaatsen in je huis. Ze zijn zo vertrouwd dat je denk dat er niets mis kan gaan. Toch gebeuren van alle ongelukken in huis, 15% op de trap (bron: brochure 'vallen in en om het huis' pdf). Mensen glijden uit, verstappen zich of struikelen over losse spullen die we vaak op de trap leggen. Zorg er voor dat je trap geen nekkenbreker wordt.

De meeste trappen in huis hebben aan één kant een leuning. Aan beide zijde is beter, maar dat is lang niet altijd mogelijk. Zorg er in ieder geval voor dat de leuning aan die ene kant, kan doen waar die voor bedoeld is, houvast bieden. Wie de trap afloopt en zich verstapt, grijpt in een reflex de leuning, en als die dan goed vast zit, kan het allemaal nog mee vallen.

Zorg dat de leuningen vast zitten

Samen met de badkamer is de trap de plek in huis waar vaak valongelukken gebeuren. En als je de meeste trappen in huis ziet, begrijp je dat ook wel. Bij de meeste mensen is de trap een soort van opbergplaats. Boeken, sleutels, kleding en alles wat naar boven moet, leggen we doodleuk op één van de eerste treden. Jammer dat doodleuk hier letterlijk tot de dood kan leiden. Als je met een wasmand vol was de trap afloopt en dus niet ziet dat er van alles ligt, lig je snel beneden. Met alle nare gevolgen van dien.

Hulp binnen 2 uur,
óók voor niet Uniklus leden

Hulp binnen 2 uur, óók voor niet Uniklus leden

Wie nog geen abonnee is kan binnen 2 uur geholpen worden door het Uniklus team. Je abonnement wordt ter plekke afgesloten, waardoor je direct profiteert van alle voordelen van het abonnement. De loszittende trapleuning wordt nu direct gratis voor je gerepareerd. Je betaalt zélfs geen voorrijkosten, starttarief of materiaalkosten!

Voor slechts € 122,90 ben je versneld lid en wordt je meteen geholpen. Dit zijn de abonnementskosten voor de eerste maand, € 39,95 registratiekosten en een eenmalige toeslag van € 60,- voor de spoedklus. Direct dus al veel voordeliger dan een timmerman bellen.

Voorkomen is beter

Begin met de trap niet vol te leggen met spullen. De treden zijn echt voor wat anders bedoeld. Ook moet de bekleding vast liggen en mogen de treden niet glad zijn. Met de sokken de trap af is ook niet aan te bevelen. Zorg er daarnaast voor dat alle trapleuningen goed vast zitten. Je hebt ze vaker nodig dan je denkt en vooral in noodgevallen, komt het er op aan.

Wie maakt de leuningen vast?

In veel woningen zitten de trapleuningen vast tegen een muur. Meestal met keilbouten waar weer een trapleuninghouder opgeschroefd kan worden. Een mooie constructie maar wel een met een aantal aandachtspunten. In de loop van de tijd willen de keilbouten wel eens wat los gaan zitten. Dan wiebelt de trapleuning dus en is er geen sprake meer van een goede greep, als die nodig is. Het serviceteam van Uniklus weet daar wel raad op. In de meeste gevallen is het demonteren van de houder en het strakker zetten van de keilbout voldoende om weer een stevig geheel te krijgen.

Als het gat voor de keilbout te ruim is geworden, zal het serviceteam andere maatregelen nemen om uiteindelijk weer een goede verbinding te krijgen. De wijze waarop de trapleuning aan de houders is bevestigd is ook een punt van aandacht. Ook hier is vast pas vast als de leuning geen bewegingen toelaat en voldoende weerstand biedt. Het Uniklus serviceteam weet waar ze op moet letten en maakt de trap en trapleuning weer optimaal veilig. Zorg dan verder dat de trap vrij blijft van sleutels, kleding en andere items en beperk zo de kans van vallen van de trap.

team Uniklus staat 24/7 voor u klaar
voor slechts € 22,95 per maand
staan wij 24/7 voor je klaar

Het Uniklus abonnement in het kort

Het Uniklus abonnement
in het kort

Iedere huiseigenaar kan zich abonneren op Uniklus, dé landelijke service voor reparaties in en om het huis. Een abonnement kost slechts € 22,95 per maand. Hiervoor heb je 24/7 de beschikking over het Uniklus serviceteam dat altijd snel je klus oplost (bij spoed zelfs binnen 2 uur).
 • Slechts € 22,95 p/maand
 • Landelijke dekking
 • 2.000 servicemedewerkers
 • Alle disciplines in huis
 • 24/7 bereikbaar
 • Geen voorrijkosten
 • 1 jaar 100% garantie
 • Snelle service en top kwaliteit
 • Bij spoed service binnen 2 uur
 • Slechts € 22,95 p/maand
 • Landelijke dekking
 • 2.000 servicemedewerkers
 • Alle disciplines in huis
 • 24/7 bereikbaar
 • Geen voorrijkosten
 • Snelle service en top kwaliteit
 • Bij spoed service binnen 2 uur