Gratis reparaties in en om je huis met het Uniklus abonnement
Gratis reparaties in en om je huis met het voordelige Uniklus abonnement

Het ruikt naar gas!

Dat is een belangrijk signaal. Als je gas ruikt, is er iets mis met de leidingen, aansluitingen of een apparaat dat gas verbruikt. Doe geen licht aan, sluit de gashoofdkraan af of het apparaat waar je het gas ruikt en doe een raam open. Zorg dat het gevaar voor ontploffing of brand is geweken. Maak daarna een afspraak met Uniklus om de oorzaak op te sporen en het probleem op te lossen. Dit is altijd goedkoper dan een storingsdienst of loodgieter.

Aardgas is reukloos

Aardgas is een schone brandstof, maar heeft het nadeel dat het geurloos is. Omdat dat erg gevaarlijk is, wordt er aan aardgas een scherpe lucht toegevoegd. Dit wordt gedaan als veiligheid. Als er nu gas ontsnapt ruik je het meteen. Negeer dat signaal niet! Wees er van overtuigd dat bij een gaslucht, er echt iets goed mis is. Neem onmiddellijk de juiste maatregelen en zorg dat er verder niets kan gebeuren.

Hulp binnen 2 uur,
óók voor niet Uniklus leden

Hulp binnen 2 uur, óók voor niet Uniklus leden

Wie nog geen abonnee is kan binnen 2 uur geholpen worden door het Uniklus team. Je abonnement wordt ter plekke afgesloten, waardoor je direct profiteert van alle voordelen van het abonnement. De lekkende gasleiding wordt nu direct gratis gerepareerd. Je betaalt zélfs geen voorrijkosten, starttarief of materiaalkosten!

Voor slechts € 122,90 ben je versneld lid en wordt je meteen geholpen. Dit zijn de abonnementskosten voor de eerste maand, € 39,95 registratiekosten en een eenmalige toeslag van € 60,- voor de spoedklus. Direct dus al veel voordeliger dan een loodgieter bellen.

Gas en vonken geven brand en ontploffingen

Steeds meer gasapparaten hebben een goede beveiliging. Deze beveiliging zorgt ervoor dat er nooit gas kan wegstromen. Zelfs bij de moderne gaskookplaten stopt de gastoevoer als er een brander uitwaait. Zo kan er dus nooit onverbrand gas in de omgeving terecht komen. Wie een gaslucht ruikt, heeft dus vaak te maken met een gaslek dat door iets anders wordt veroorzaakt. Weet wel dat gas door een kleine vonk al tot ontploffing kan komen. En zo’n vonkje is sneller gemaakt dan je denkt. Door het licht aan te doen bij voorbeeld. Niet doen dus!

Waar zit het lek?

Gasinstallaties, verbindingen en leidingen zijn het werkterrein van vakmensen. Als de hele gastoevoer moet worden afgesloten en er dus geen verwarming meer is, kun je spreken van een noodsituatie. Bel Uniklus en we zijn binnen 2 uur gasleiding ter plaatse. Met speciale apparatuur kunnen de vakmensen van Uniklus leidingen afpersen en verbindingen controleren op gaslekken. Ook apparatuur die op gas werkt, wordt door de Uniklus vakmensen gecontroleerd. Op die manier wordt het duidelijk waar het lek zit en kan dat onderdeel, of apparaat worden afgesloten. De rest van de gasinstallatie kan dan weer op druk worden gezet.

Uniklus detecteert en repareert

Als blijkt dat het gaslek in een leiding zit, zal Uniklus deze leiding vervangen. Het opsporen en vervangen maakt onderdeel uit van het Uniklus abonnement. Abonnees betalen voor deze reparatie dus niets. Als blijkt dat je kookplaat of cv-installatie de boosdoener is, wordt deze door het serviceteam van Uniklus veilig afgekoppeld van het gasnet. Er is dan verder weer gas voor de andere toepassingen in huis. De storing in het afgekoppelde apparaat valt niet onder het Uniklus abonnement. Hiervoor kan een offerte worden uitgebracht of het advies om te vervangen worden gegeven. Je weet dan waar je aan toe bent en kan rustig gaan bekijken wat dan het vervangende apparaat moet worden.
team Uniklus staat 24/7 voor u klaar
voor slechts € 22,95 per maand
staan wij 24/7 voor je klaar

Het Uniklus abonnement in het kort

Het Uniklus abonnement
in het kort

Iedere huiseigenaar kan zich abonneren op Uniklus, dé landelijke service voor reparaties in en om het huis. Een abonnement kost slechts € 22,95 per maand. Hiervoor heb je 24/7 de beschikking over het Uniklus serviceteam dat altijd snel je klus oplost (bij spoed zelfs binnen 2 uur).
 • Slechts € 22,95 p/maand
 • Landelijke dekking
 • 2.000 servicemedewerkers
 • Alle disciplines in huis
 • 24/7 bereikbaar
 • Geen voorrijkosten
 • 1 jaar 100% garantie
 • Snelle service en top kwaliteit
 • Bij spoed service binnen 2 uur
 • Slechts € 22,95 p/maand
 • Landelijke dekking
 • 2.000 servicemedewerkers
 • Alle disciplines in huis
 • 24/7 bereikbaar
 • Geen voorrijkosten
 • Snelle service en top kwaliteit
 • Bij spoed service binnen 2 uur