Gratis reparaties in en om je huis met het Uniklus abonnement
Gratis reparaties in en om je huis met het voordelige Uniklus abonnement

En dan opeens is het licht uit!

Je kunt het doen met een knopje of via een sensor. Maar het resultaat is hetzelfde: het licht gaat aan. En we hebben steeds meer elektrische apparaten in huis. Het gemak dient de mens. Totdat je kortsluiting hebt en alles opeens uitvalt.

Kortsluiting is gevaarlijk. Daarom zorgt de elektrische installatie in huis ervoor dat bij kortsluiting direct een groep uitvalt of soms zelfs de hele woning zonder stroom zit. Het ligt bijna nooit aan de meterkast. Het probleem zit ergens in het circuit. Het uitvallen van de spanning moet erger voorkomen. Langdurige kortsluiting kan namelijk gemakkelijk leiden tot brand. Maar hoe nu verder?

Hulp binnen 2 uur,
óók voor niet Uniklus leden

Hulp binnen 2 uur, óók voor niet Uniklus leden

Wie nog geen abonnee is kan binnen 2 uur geholpen worden door het Uniklus team. Je abonnement wordt ter plekke afgesloten, waardoor je direct profiteert van alle voordelen van het abonnement. Wij zorgen er nu direct voor dat het elektra in je huis weer veilig werkt. Gratis. Je betaalt zélfs geen voorrijkosten, starttarief of materiaalkosten!

Voor slechts € 122,90 ben je versneld lid en wordt je meteen geholpen. Dit zijn de abonnementskosten voor de eerste maand, € 39,95 registratiekosten en een eenmalige toeslag van € 60,- voor de spoedklus. Direct dus al veel voordeliger dan een elektricien bellen.

Hoe pak je kortsluiting aan?

In de meterkast van je woning zitten een of meerdere aardlekschakelaars en verschillende stroomgroep. In moderne woningen is het aantal groepen groot, want elk elektrisch apparaat (wasmachine, droger, magnetron, vaatwasser en inductiekookplaat) heeft zijn eigen groep. En daarnaast zijn vaak ruimtes in de woning nog verdeeld in aparte groepen. Elke groep heeft zijn eigen beveiliging tegen kortsluiting.

zekeringVroeger werd elke groep beveiligd door een smeltzekering (een stop). Een patroon van keramiek met een dun draadje tussen de twee aansluitingen. Aan de achterzijde zat een dopje met een veertje. De stroom van die groep liep door dat dunne draadje. Bij kortsluiting gaat er opeens veel meer stroom lopen door het circuit. Hierdoor worden de leidingen heet en kunnen gaan branden. Omdat het dunne draadje eerder smelt dan de leidingen, wordt de stroom onderbroken en zit je zonder licht.

In de moderne meterkasten gebeurt dat elektronisch, maar het principe blijft gelijk. Om geen brand te krijgen, schakelt de elektronische beveiliging het circuit uit. Gewoon weer aanzetten is dus niet handig. In de meeste gevallen schiet de beveiliging direct weer uit. Wanneer dit niet gebeurt, heb je nog steeds een probleem. De beveiliging reageerde namelijk niet zonder reden. Ergens in het circuit is iets niet in orde.

Kortsluiting? Uniklus lost het op!

Uniklus abonnees hoeven niet met de spanningszoeker door het huis te lopen. Zij bellen gewoon Uniklus. Als er een groep is uitgevallen, wordt er een afspraak gemaakt. Zit je helemaal zonder stroom, dan komen we binnen 2 uur! Alles is erop gericht om de woning van spanning te voorzien. Maar je weet niet van te voren waar de oorzaak van de kortsluiting ligt. Het serviceteam van Uniklus weet wat ze moeten doen.

Als de aardlekschakelaar steeds uitschakelt, worden eerst alle groepen uitgezet. Daarna wordt de aardlekschakelaar ingeschakeld en vervolgens steeds één groep. Dat gaat goed, tot er een groep bijkomt die weer tot uitschakeling leidt.

In dat circuit zit dan de sluiting. Nu kan er verder worden gezocht binnen dat circuit. Welke apparaten zitten er op en welke kunnen afgekoppeld worden. Op die manier komen wij uiteindelijk bij de bron van de kortsluiting. Dat kan een lamp zijn met een versleten snoer, de elektrische installatie in de tuin, of bijvoorbeeld de vaatwasser.

Het systematisch opzoeken van de kortsluiting zit in het Uniklus abonnement. Uniklus abonnees betalen dus niets voor deze service. De reparatie van je vaatwasser of bijvoorbeeld de tuinaansluitingen blijft voor eigen rekening. Je hebt in ieder geval weer stroom in huis. Ook weet je nu welk apparaat moet worden vervangen of gerepareerd. Uniklus kan hier een vrijblijvende begroting voor maken. Met als voordeel dat Uniklus abonnees nooit voorrijkosten betalen. Dus ook niet voor werkzaamheden die niet onder het abonnement vallen.

team Uniklus staat 24/7 voor u klaar
voor slechts € 22,95 per maand
staan wij 24/7 voor je klaar

Het Uniklus abonnement in het kort

Het Uniklus abonnement
in het kort

Iedere huiseigenaar kan zich abonneren op Uniklus, dé landelijke service voor reparaties in en om het huis. Een abonnement kost slechts € 22,95 per maand. Hiervoor heb je 24/7 de beschikking over het Uniklus serviceteam dat altijd snel je klus oplost (bij spoed zelfs binnen 2 uur).
 • Slechts € 22,95 p/maand
 • Landelijke dekking
 • 2.000 servicemedewerkers
 • Alle disciplines in huis
 • 24/7 bereikbaar
 • Geen voorrijkosten
 • 1 jaar 100% garantie
 • Snelle service en top kwaliteit
 • Bij spoed service binnen 2 uur
 • Slechts € 22,95 p/maand
 • Landelijke dekking
 • 2.000 servicemedewerkers
 • Alle disciplines in huis
 • 24/7 bereikbaar
 • Geen voorrijkosten
 • Snelle service en top kwaliteit
 • Bij spoed service binnen 2 uur