Gratis reparaties in en om je huis met het Uniklus abonnement
Gratis reparaties in en om je huis met het voordelige Uniklus abonnement

Extreem vervelend:  klemmende deuren en ramen

Vreemd genoeg lijkt niemand er aan te ontkomen: Klemmende deuren en ramen. Het is een veelvoorkomend probleem onder de huisbezitters. Maar klemt de deur of het raam altijd, of alleen wanneer de seizoenen wisselen? Hout neemt namelijk bij regenachtig weer vocht op waardoor het uit kan zetten. Bij droogte (bijvoorbeeld 's winters als er weer gestookt wordt in huis) zal het hout weer krimpen. De deur klemt plotseling niet meer. Het is dus belangrijk om niet direct de deur of raam te gaan schuren en schaven.

Hulp binnen 2 uur,
óók voor niet Uniklus leden

Hulp binnen 2 uur, óók voor niet Uniklus leden

Wie nog geen abonnee is kan binnen 2 uur geholpen worden door het Uniklus team. Je abonnement wordt ter plekke afgesloten, waardoor je direct profiteert van alle voordelen van het abonnement. Wij fixen nu direct gratis de klemmende deur. Je betaalt zélfs geen voorrijkosten, starttarief of materiaalkosten!

Voor slechts € 122,90 ben je versneld lid en wordt je meteen geholpen. Dit zijn de abonnementskosten voor de eerste maand, € 39,95 registratiekosten en een eenmalige toeslag van € 60,- voor de spoedklus. Direct dus al veel voordeliger dan een klusjesman bellen.

Misschien de scharnieren?

Zowel ramen als deuren kunnen op te duur gaan klemmen. Voor het gemak spreken we in dit artikel over deuren, aangezien de oplossing voor deuren en ramen meestal dezelfde is.

Bij een klemmende deur wordt eerst gekeken of deze aan de boven- of onderkant klemt. Het kan namelijk zijn dat het loszit, of dat een schroefkop loszit. Hierdoor kan de deur scheefhangen en gaan klemmen. Een andere mogelijkheid is dat de scharnieren zijn uitgesleten. De deur komt meestal weer keurig in positie weer de scharnieren vervangen worden.

Of misschien de verbindingen?

Gelukkig hoeft een deur er niet altijd uitgehaald te worden. Wanneer de deur namelijk bovenaan klemt, is het wegschuren van hout of het schaven van de bovenkant genoeg. Natuurlijk moet dan gecontroleerd worden of het kozijn nog haaks staat en ook of de hoekverbindingen van het draaiende gedeelte nog goed vastzitten. Misschien steekt het slotplaatje of slot iets te ver uit. Met een houtbeitel kan het slotgat wat dieper maken.

De breedte of hoogte aanpassen

Bij de meeste deuren zit er een speling van ongeveer 6mm tussen de breedte van de deur en het kozijn. Dit kan je controleren door bijvoorbeeld een latje van 6 mm te plaatsen tegen de scharnierkant van de deur en het kozijn. Nu zie je wat de werkelijke speling is. Als dit te weinig is, dan zal meestal de deur geschaafd moeten worden.

Als de scharnieren en verbindingen gecontroleerd zijn en de deur toch nog klemt, dan zal de deur aangepast moeten worden. Met een hamer en een drevel worden de scharnierpennen verwijderd uit de deur. Nu zal vastgesteld moeten worden waar het knelpunt zit. Nadat het juiste hoeveelheid van de deur is verwijderd, wordt deze weer teruggeplaatst en gesteld. De deur kan nu weer probleemloos open en dicht.

Gratis voor abonnees

Elk abonnee kan tot twee reparaties per maand gratis door Uniklus laten doen. Een klemmende deur of raam repareren kan daar één van zijn. De vakman van Uniklus doet het graag voor je. Zo bespaar je met je abonnement al heel snel honderden euros vergeleken met het inhuren van bijv een timmerman, loodgieter, elektricien of glassschadebedrijf.

team Uniklus staat 24/7 voor u klaar
voor slechts € 22,95 per maand
staan wij 24/7 voor je klaar

Het Uniklus abonnement in het kort

Het Uniklus abonnement
in het kort

Iedere huiseigenaar kan zich abonneren op Uniklus, dé landelijke service voor reparaties in en om het huis. Een abonnement kost slechts € 22,95 per maand. Hiervoor heb je 24/7 de beschikking over het Uniklus serviceteam dat altijd snel je klus oplost (bij spoed zelfs binnen 2 uur).
 • Slechts € 22,95 p/maand
 • Landelijke dekking
 • 2.000 servicemedewerkers
 • Alle disciplines in huis
 • 24/7 bereikbaar
 • Geen voorrijkosten
 • 1 jaar 100% garantie
 • Snelle service en top kwaliteit
 • Bij spoed service binnen 2 uur
 • Slechts € 22,95 p/maand
 • Landelijke dekking
 • 2.000 servicemedewerkers
 • Alle disciplines in huis
 • 24/7 bereikbaar
 • Geen voorrijkosten
 • Snelle service en top kwaliteit
 • Bij spoed service binnen 2 uur
; ?>